Tillbehör till bra träning

Har du tänkt börja träna? Kanske startar med lite hemmaträning innan du vågar köpa ett gymmedlemskap? Det finns några smarta tillbehör som kan hjälpa dig på vägen till en fantastisk hälsa och kropp.

Kettlebell

Den ser ut som en liten tekanna och väger allt mellan 5-20 kg. Den har ett handtag upptill som antingen greppar med en eller två händer. Den hjälper en att stärka hela kroppen och är enkel att förvara hemma då den får plats nästan vartsomhelst. Den brukar också gå att hitta på olika gym så man kan först lära känna verktyget hemma och sedan visa upp sina kunskaper och muskler på gymmet.

Hörlurar

Ett par hörlurar är essentiell för att skapa en egen sfär där det bara är du och din kropp som finns. Med musik kan man få ett mycket mer avslappnat yogapass eller en fartfull danssession. Ska man röra sig mycket är det bästa att skaffa små öronsnäckor som går runt örat och därmed inte ramlar ut lika lätt. Det finns varianter som är speciellt utformade för att användas under hård träning.

Yogamatta

En av de billigaste tillbehören som du kan införskaffa. En yogamatta känns som hård skumgummi och är ideal när man ska göra övningar på knä eller liggande på golvet. Det spar på lederna och musklerna när de avbelastas. Ska man hoppa runt och göra olika step-övningar så är det bra att ha en yogamatta under sig. Den fungerar även som halkskydd och dämpar ljudet av hopp.

Pulsmätare

Den håller koll på dina hjärtslag. På så sätt kan du se dina framsteg i träningen när pulsen inte höjs lika snabbt och går ned snabbare. Vill man gå ned i vikt brukar man säga att man ska ligga på 70-80 % av maxpulsen för maximal förbränning. Det stämmer inte riktigt. Men att veta sin puls och träna pulsträning är ett bra sätt för att gå ned i vikt och träna upp konditionen.