Testa grönt

Något som blir allt mer populärt är vegetarisk mat, vilket inte är så konstigt eftersom folk blir allt mer medvetna om såväl miljöfrågor som frågor som rör djurens välfärd. Här kommer några tips för den som funderar på att prova på det gröna.

Istället för kött

Många tror nog att det är väldigt svårt att laga vegetarisk mat, vilket är helt fel eftersom det egentligen är ganska enkelt. I stort drag handlar det bara om att byta ut kött mot andra proteinrika alternativ som till exempel bönor, linser, ärtor samt olika former av sojaprodukter.

B12

Funderar man på att helt sluta med animaliska produkter kan det vara bra att känna till att man i så fall behöver tillföra vitamin B12 på annat sätt än via maten eftersom B12 endast finns i animaliska produkter. Det bästa sättet är att ta någon form av kosttillskott som finns att köpa på både Apoteket och i hälsokostbutiker.

Ekologiskt

När man köper vegetariska varor skall man självklart välja ekologiskt. Eftersom vegetariska alternativ oftast är ganska billiga så blir det inte alls så dyrt att välja till exempel ekologiska linser eller bönor om man jämför med hur dyrt ekologiskt kött är.