Naturlig hälsa och skönhet

Din hälsa är viktig, och om du vill må bra, inte bara nu, utan även i framtiden så gäller det att du vårdar och tar hand om dig själv.

Vi tänkte därför här ge några tips på hur du på naturligt sätt kan hålla hälsan i gott skick. Innan tipsen så tänkte vi skriva några ord om skönhets- och hälsoprodukter. Vi tror att hälsa kommer genom naturlighet. Så om du vill använda skönhetsprodukter och hälsoprodukter, se till att välja alternativ som anger att man är kliniskt testade och bevisat säkra och effektiva för det som de uppges vara bra för.
Hälsosamt
Nu till tipsen:

Välj ekologiskt!

Som en förlängning till det vi skrev i början av artikeln så förlänger vi med att du även ska välja det som är ekologiskt. Det finns en skillnad mellan ekologiska produkter och naturliga ingredienser. Alla de ekologiska produkterna är förstås naturliga, men för att uppnå statusen av att få kallas för ekologisk så måste produkten också följa strikta normer och regler. Det handlar om alltifrån markberedning, tillväxten och skörden samt behandlingen av den slutgiltiga produkten. För att få ekologisk status måste det certifieras av oberoende part.

Träna bålen

Det är väldigt vanligt idag att vi får ont i ryggen. Vanligast är det med den nedre delen av ryggen, svanken och ländryggen, men det är heller inte ovanligt att få ont i den övre delen av ryggen, särskilt vid skuldrorna. Vi är många som har ett stillasittande arbete vid ett skrivbord och en dator. Boven för den nedre delen är hur du sitter och den övre delen är hur dina armar är placerad när du sitter.

För att minska risken för ryggont så ska du se till att träna musklerna som tillhör bålen, rygg, mage höfter och liknande. För tips på övningar så kan du ta en titt i denna video på hälsotidningen Hälsas hemsida.