Må bra i din relation

Ditt välmående är till stor del beroende av ditt sociala liv och det gäller inte minst relationen med din partner. Om din relation är lycklig känns också resten av ditt liv bättre, men för att den ska bli det krävs det att ni jobbar på den och inte bara väntar på att lyckan ska infinna sig av sig självt. Nedan följer några tips på hur du kan vårda ditt förhållande. 

kärleksfullt par

Uttryck känslor

Visa känslor för att undvika missförstånd. När du håller inne med negativa känslor finns risken att allting till slut kommer ut i form av ilska. Det är också viktigt att du visar bra känslor och att ni lyssnar på varandra. Att visa att du förstår din partner genom att säga det är inte detsamma som att ni är överens om allting, men ett sätt att bekräfta att du har lyssnat.

Svartsjuka

Om du lever i en osund relation där bland annat svartsjuka är en stor del av vardagen går det inte att må bra. Vid svartsjuka finns det en överdriven rädsla för att bli övergiven eller sviken. Känslan är lika stor vid såväl inbillade som verkliga hot mot relationen. Oavsett om det är du eller partnern som är svartsjuk finns det hjälp att få.

Skaffa kvalitetstid

Det som i början av ett förhållande är en självklarhet måste senare planeras in för att bli av. När vardagsstressen tar överhand och livet är fullt av måsten är det ofta förhållandet som blir lidande. Kvalitetstiden blir viktigare när ni flyttar ihop, skaffar barn och så vidare. För att den verkligen ska bli av är det viktigt att ni planerar in den. Bestäm en dag i veckan då ni tränar med varandra eller lagar middag som ni sedan äter vid köksbordet.

Visa er uppskattning

Tala om för din partner när han eller hon har gjort något som du uppskattar. Det behöver inte vara några stora saker, utan kan vara att middagen var god eller att det var fint gjort att få undan disken. På det viset behöver inte personen känna det som att allt är taget för givet.

Om du är intresserad av fler tips så kan du hitta det här.