Hälsa och säkerhet

Här på sidan har vi gått igenom en otrolig mängd sätt man kan förbättra sitt liv genom att både fysiskt och psykiskt leva hälsosammare.  Men tyvärr är det inte alltid det hjälper, och vad gör man då?

Förstahjälpenlåda

Hjärtstartare

Även om upp till 80% av alla hjärtinfarkter skulle kunna undvikas med hjälp av några få livsstilsförbättringar så är det en lång väg dit, och inte ens då är risken helt eliminerad. Nu är i alla fall hjärt och kärlsjukdomar den överlägset största dödsorsaken i västvärlden och för att minska antalet tragedier så behöver man förbereda sig för det värsta. Lösningen som har blivit allt viktigare och populärare heter hjärtstartare och har visat sig varit ett ovärderligt komplement till vanlig HLR. Dessa går idag att enkelt och behändigt köpa online tillsammans med passande information och utbildning.

Första hjälpen

Få saker är så viktiga som första hjälpen. Med rätt hjälpmedel och kunskap kan man minska dödligheten och förbättra behandlingen av skador. Begreppet ”första hjälpen” är i sig väldigt brett och involverar allt från hjärt och lungräddning som nämnt ovan till hur man tar hand om en medvetslös person eller någon som skadat sig. Mycket kan tyckas självklart och enkelt men det är alltid bra att gå en riktig kurs för att säkerställa att man kan allt som kan behövas.

ICE

Sedan ett tag tillbaka har det blivit internationell standard att använda ICE för att berätta om personer man vill skall kontaktas om något som hända en. ICE står för In Case Of Emergencym och betyder översatt ungefär ”i nödfall”. Det hela fungerar så att man lägger till en person i kontaktlistan på sin telefon med bokstäverna ICE före namnet. Detta söker sedan vårdpersonalen efter för att hitta vem de skall kontakta och fungerar över hela världen.