Få fina fötter

Vare sig du går in för vackra fötter eller bara att de skall vara hela och friska, är fotvård av särskild vikt. När du sliter hårt på dyna och häl behöver de skötas om och få återhämta sig.

Välmående fötter

Om dina fötter mår bra underlättar det för hela kroppen att må gott. Bland dessa tips är underhåll av tånaglarna något att fästa stor vikt vid. Ytterligare råd är att se till att fötterna är mjuka när naglarna skall få sin duvning. Att först ge dem ett fotbad är en god idé. Massage är också bra för att hjälpa blodcirkulationen. Har du gått och stått mycket i arbetet till exempel lättar värk och stumhet med en lätt massage.

Dålig blodcirkulation

Om du får ont i fötter och ben även i viloläge kan det innebära att du drabbats av en sämre cirkulation. Blodflödet till ben och fötter har stoppats upp. Läkare bör kontaktas men det finns en hel del du kan göra i förbyggande syfte. Stödstrumpor till exempel är alltid att rekommendera. Ett steg ytterligare är medicinska kompressionsstrumpor. Flera bra produkter som dessa och många fler kan man hitta hos flera webbutiker idag. Fotvård med flera inslag minskar även risken för blodpropp i vaderna. Det finns inte bara stödstrumpor utan även många andra nyttiga produkter för fötterna. Sulor, hålfotsinlägg och geléring mot liktornar är bara en liten del av sortimentet.

Svalka fötterna

När det är varmt på sommaren kanske du inte gärna vill ha stödstrumpor till exempel. Men om fötterna lätt svullnar ändå kan det vara en idé att bära dem åtminstone en stund. Svalka istället fötter och ben efter promenaden med en kall dusch. Glöm sedan inte att smörja in och ta hand om alla delar, tår och häl och även fotsulan behöver få sitt.

Fler bra tips på hur du får vackra fötter kan du finna på Expressen.