Bra träning hemma

Kettlebell

Många tror nog att man behöver gå på gym om man vill kunna träna styrketräning på ett bra sätt, men faktum är att man även på hemmaplan kan träna på ett bra och tillfredsställande sätt. Här nedan tänkte vi tipsa om hur man kan göra detta.

Får att få ut det mesta av träningen hemmavid är ett bra tips att träna utifrån något program eller motsvarande och gärna i bra tempo eftersom man då får lite konditionsträning på köpet.

Ett bra tips är också att köra ett program som går igenom hela kroppen från topp till tå med hjälp av till exempel armhävningar av olika slag, situps, benövningar samt olika former av uthållighetsövningar.

Självklart går det även alldeles utmärkt att träna med redskap hemma som till exempel hantlar och motsvarande. Ett annat bra träningsredskap och som också blivit mycket populärt på senare tid är en så kallad kettlebell, som är ett slags klot med handtag, som det går att göra många bra övningar med.

Någon form av matta eller motsvarande kan också vara bra att ha hemma så man slipper ligga på golvet när man gör exempelvis situps eller crunches.