Börja träna

4053199-happy-girl-doing-fitness-exercises-on-a-mat

Sitter man mest i soffan och jäser kan det vara läge att resa på sig och ge sig ut och röra på sig lite, framför allt nu när våren, solen och värmen kommit till oss på allvar. För den som kanske har lite svårt att ta sig upp ur soffan tänkte vi här ge några tips på hur man bäst kommer ut och rör på sig.

Kom igång

Har man inte tränat så mycket tidigare är det bra om man tar det lite lugnt i början så kroppen hinner vänja sig. Tränar man för mycket finns det risk att man skadar sig och även tröttnar, något som man absolut inte vill.

Får man lite träningsvärk de första gångerna man tränar är detta ingenting man skall vara rädd för då detta är helt naturligt, framför allt om man inte tränat så mycket tidigare.

Variera träningsformerna

Ett bra tips när man tränar och det oavsett om man precis börjat träna eller om man tränat i 20 år är att ha variation i sin träning. Det kan vara bra att tänka på att det finns många andra motions- och träningsformer förutom löpning och gym, som till exempel cykling, tennis, skidåkning, tennis, innebandy, fotboll, dans eller yoga.